الكشٌري المصِريُ
المٌـ ق ـاٍدير
مـ ـكًـرونهـٍ صغيٍره مسلوُقهـ
ارز ابيض
شعيريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصهـ طماطم
عدس
ثوم
زيت
الـ ط ـريقهـ .::
تخلط حلقٍات البصل بقليل من الدقيِق ثم تحمر فى الزيت
وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر
فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت
من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق
ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر
فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات
والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه
والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم
صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
وبآلعآفيه ع قلوبكم
شكرا لك .. الى اللقاء
بصراحة هي الأكلة الي كان بنفسي اعرف كيف بتعملوها...
ردحذفلاني اكلتها مرة وحدة بس في حياتي..
شكرا كتير واللة على الموضوع الحلو,
ومبروك على القالب الجديد :)
دمتى بسلام وتألق
Dr. Mohammed
ردحذفهلا بيك دكتورنا الكبير نورت مدونتي
مشكور لمرورك الدائم .. هي اكلة مصرية مشهورة جدا
وبسيطة جدا في طريقة طهيها . ومحبوبة صيف وشياء
الله يبارك فيك ميرسي كتير
دمت بود وخير
تسلم ايديك يا قمر
ردحذفتعرفى اولادى بيموتو فى الكشرى
ولو شافوا الطريقه
هيشكروكى
اشكرك
تحياتى
جايدا العزيزي
ردحذفمليون مرحبا بيكِ يا غاليتي
الكشري بيحبة الكبار والصغار لانها مفيدة وشهية وسهلة كمان
نورتي حبيبة قلبي المدونة بطلتك الرقيقة
ربي يحميكي ويحمي اولادك
لكِ مني ارقي تحيا
انا بقه حطيني في محل كشري وسبيني
ردحذفبموت فيه
تسلم الايادي يا قمر
ميرسي يا روعتي الجميلة لمرورك الكريم
ردحذفنورتي المدونة يا قمر
يا عينى
ردحذفهو ده الاكل ولا بلاش
تسلم ايدك
جوعتينى
الملكة نفرتيتى
ردحذفههههههههههههه
معلشي يا قمر جوعتك قومي يالا اعملي كشري
واعزميني علية
نورتي يا حبيبتي مليون مرحبا
لك ارق تحيا
اموووت بالكشرى المصرى
ردحذفتسلم ايدك ياقمر على الوصفة
الحلوة مثلك
شكرا لابداعاتك
mony
ردحذفويسلم مروك الغالي يا قمر
الكشري المصري من الاكلات الشاهية
المحبوبة
نورتي حبيبتي
لك مودتي